Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 11 mars 2017 18:02

Hej hej. Allt bra med människorna? Det här folket i Degis har varit ute ungefär hela dagen. Det har varit en solig vinterdag. Takdropp och sol. Grottor har grävts, soffa skottats, snölykta byggts, mat har tillretts och intagits vid grillplatsen. Lilla E hade 40 graders feber så sent som igår kväll men har ändå varit ute mycket. Jag har nästan känt mig normal stundvis, konstigt men ack så välkommet. Skönt när det handlar om något annat än att överleva och få dagarna att fungera och gå. När jag satt ute riktigt längtade jag till när jag kan börja göra något i rabatterna.

En del av min sluthet beror på skrala järndepåer, det har jag i alla fall fått klarhet i, och det är ju skönt, då finns ju chansen att man piggar på sig litegrann på ett sätt innan själva finalen så att säga.

Några bilder från dagen får ni också innan jag går och kollar till den del av barnaskaran som befinner sig i badkaret.

Ha en fin lördagskväll !

ANNONS
Av Lena - 5 mars 2017 15:17

Nej nu längtar jag så mycket efter vår att det smärtar i kropp och själ. Vill ha vårlukt, känna jord med händerna, andas in kroppen av grönskan, känna på en solvarm sten, höra blad som rör sig i trädkronor. Mest av allt inandas doften av jord och grönska och skog och dikesvatten. Som medicin.

ANNONS
Av Lena - 3 mars 2017 15:16

Solen kom och vi fick oss lite luft och fick fylla på med lite välbehövligt vitamin D.

Nu är det bara en sak vi väntar på. Att mannen i huset ska öppna ytterdörren, det blir som att helgen invigs då.

Kram på er.

Av Lena - 3 mars 2017 11:14

Idag är jag och E hemma. Vi har lite olika aktivitetsnivå, hon är full av energi, som det ska vara. Det gäller att hålla henne nöjd och glad med minsta möjliga ansträngning för mig själv. Hade inte kunnat föreställa mig att denna fjärde graviditet skulle bli så här. Har kanske med åldern att göra!
Säger man ordet "bada" till E så släpper hon allt hon har och springer till badrummet, vatten är verkligen det bästa hon vet.   

Nästa vecka har H och S sportlov. Vi har inte spikat än vad vi ska göra. J är ledig från jobbet torsdag fredag så vi har en långhelg tillsammans hela familjen. Kanske tar vi husvagnen och ställer oss på något bra ställe där barnen kan roas lätt eller så tar vi en tur till mina hemtrakter. Vi får nog snart ta och bestämma oss.


Nu sover E i vagnen på bron och jag ska snart lyda order från min man att vila under tiden.
Men kolla vilken vinter vi fick!

Här grillade vi i lördags och nu är den lika översnöad igen, grillplatsen. Ni kan ju ignorera att gunga och ampel från i somras fortfarande hänger ute :)

Undrar hur det är i Östersund med snömängden nu, kanske pappa kan svara på det?? :)


Huset i vintervariant.
Och så en av sakerna som jag tycker är så perfekt där vi bor: postlådor, gul postlåda och busskur alldeles utanför huset. Ganska lyxigt med tanke på hur lantligt vi bor.


 Undrar om man skulle ta och ladda kameran, tänk om man tog sig ut för att fota lite i helgen, det skulle inte vara igår! De senaste bilderna i kameran är från vårt bröllop i somras.


Natti natti säger jag!Av Lena - 2 mars 2017 10:05

Smaken är som baken, jag vet. Men råbiff? Jag kan verkligen inte förstå denna företeelse. Dessutom med ett rått ägg på, nej vet ni vad, det är bara så knasigt alltihop. Jag såg dem göra det på nyhetsmorgon i tv4 nyss.

Sedan blev det en intervju med Thorsten Flinck, så temat tokighet fortsätter. Men han är god på något sätt. Han är som ett barn och en skadad förvirrad och mycket klok man på samma gång. Svårintervjuad! Inte alls som råbiff...


Jag återkommer! Hej med er!

Av Lena - 1 mars 2017 12:25

Vad ska man säga om detta! Det är lite väl mycket registrering i det här huset nu för tiden tycker jag.

Det är svårt att blogga nu. Är mest trött och har inget att dela med mig av. Hade i alla fall besök av mamma, Malin och Jesper i helgen, och det var ett trevligt avbrott!
Emelia har slutat äta välling på natten, bara sådär, det var så väldigt välkommet!

Nej om man skulle ta och lägga sig och vila lite så kanske jag inte klagar fullt lika mycket över hur trött jag är och hur mycket jag vill spola fram tiden, när J kommer hem. Tur att jag har bästa mannen i världen. Jag hade inte klarat av att vara hälften så förstående om rollerna skulle vara ombytta. Nej usch nej. Men han hade garanterat inte beklagat sig så mycket som jag gör heller... :)

Det har kommit massor av snö. Hej på er!

Av Lena - 18 februari 2017 18:47

När jag inte tagit mig till fjällen på alldeles för länge så kommer fjällen hit verkar det som! I dessa dagar passerar en rengjord genom bygden och vi har fått en renvarningsskylt utanför köksfönstret. Första gången detta händer enligt de som bott här länge. Så trevligt och spännande.


Annars är det kakling av kök som gäller här. Det kommer bli ett lyft när det är klart. Men den här människan duger inte mycket till nu, gör en kortvarig insats här och där men mest måste jag vila. Kroppen är slut. Längtar till sommaren, längtar till den lilla bebisen är ute och jag kan styra upp min kropp igen och förhoppningsvis vara trött på ett annat sätt!

Kram på er!

Av Lena - 7 februari 2017 10:25

Ja jo det var kanske ett tag sedan sist. Men jag tycker nog ändå att man kan få ignorera det om man vill. Så man inte behöver göra sig gråhårig över att återge allt som hänt sedan förra gången. Det är ju inte direkt sagan om mitt liv det här!

Vi går mot ljusare tider och tro mig när jag säger att det behövs. Aldrig i mitt liv har jag väl längtat så mycket efter våren. Då kommer ett nytt liv och då kommer den här kroppen bli piggare. Det tror jag på.

Titta här på hortensian från ifjol som jag chansade på att övervintra i källaren, den lever! Jag längtar tills allt börjar slå ut, det är lika magiskt varje år. Nej det blir nog EXTRA magiskt i år.

Vi har köpt en större bil också. En sjusitsig. Vi kommer ju inte få plats hela familjen i en vanlig till sommaren. Tänk vilket gäng det blir som åker på campingsemester i sommar. Oj oj :D

Lilla E har fått börja somna i sitt rum på kvällarna nu. Titta så liten hon ser ut i den här sängen.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se