Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 2 mars 2017 10:05

Smaken är som baken, jag vet. Men råbiff? Jag kan verkligen inte förstå denna företeelse. Dessutom med ett rått ägg på, nej vet ni vad, det är bara så knasigt alltihop. Jag såg dem göra det på nyhetsmorgon i tv4 nyss.

Sedan blev det en intervju med Thorsten Flinck, så temat tokighet fortsätter. Men han är god på något sätt. Han är som ett barn och en skadad förvirrad och mycket klok man på samma gång. Svårintervjuad! Inte alls som råbiff...


Jag återkommer! Hej med er!

ANNONS
Av Lena - 1 mars 2017 12:25

Vad ska man säga om detta! Det är lite väl mycket registrering i det här huset nu för tiden tycker jag.

Det är svårt att blogga nu. Är mest trött och har inget att dela med mig av. Hade i alla fall besök av mamma, Malin och Jesper i helgen, och det var ett trevligt avbrott!
Emelia har slutat äta välling på natten, bara sådär, det var så väldigt välkommet!

Nej om man skulle ta och lägga sig och vila lite så kanske jag inte klagar fullt lika mycket över hur trött jag är och hur mycket jag vill spola fram tiden, när J kommer hem. Tur att jag har bästa mannen i världen. Jag hade inte klarat av att vara hälften så förstående om rollerna skulle vara ombytta. Nej usch nej. Men han hade garanterat inte beklagat sig så mycket som jag gör heller... :)

Det har kommit massor av snö. Hej på er!

ANNONS
Av Lena - 18 februari 2017 18:47

När jag inte tagit mig till fjällen på alldeles för länge så kommer fjällen hit verkar det som! I dessa dagar passerar en rengjord genom bygden och vi har fått en renvarningsskylt utanför köksfönstret. Första gången detta händer enligt de som bott här länge. Så trevligt och spännande.


Annars är det kakling av kök som gäller här. Det kommer bli ett lyft när det är klart. Men den här människan duger inte mycket till nu, gör en kortvarig insats här och där men mest måste jag vila. Kroppen är slut. Längtar till sommaren, längtar till den lilla bebisen är ute och jag kan styra upp min kropp igen och förhoppningsvis vara trött på ett annat sätt!

Kram på er!

Av Lena - 7 februari 2017 10:25

Ja jo det var kanske ett tag sedan sist. Men jag tycker nog ändå att man kan få ignorera det om man vill. Så man inte behöver göra sig gråhårig över att återge allt som hänt sedan förra gången. Det är ju inte direkt sagan om mitt liv det här!

Vi går mot ljusare tider och tro mig när jag säger att det behövs. Aldrig i mitt liv har jag väl längtat så mycket efter våren. Då kommer ett nytt liv och då kommer den här kroppen bli piggare. Det tror jag på.

Titta här på hortensian från ifjol som jag chansade på att övervintra i källaren, den lever! Jag längtar tills allt börjar slå ut, det är lika magiskt varje år. Nej det blir nog EXTRA magiskt i år.

Vi har köpt en större bil också. En sjusitsig. Vi kommer ju inte få plats hela familjen i en vanlig till sommaren. Tänk vilket gäng det blir som åker på campingsemester i sommar. Oj oj :D

Lilla E har fått börja somna i sitt rum på kvällarna nu. Titta så liten hon ser ut i den här sängen.

Av Lena - 20 november 2016 21:16

Herrn och frun i den här familjen är trötta nu för tiden. Det är tröttid i Degis. Detta skriver jag med tunga ögonlock från sängen. Men vi har ändå lyckats med två bak idag, heja oss!

Dessa fina bröd gjorde Jonas ute i stekpanna över elden. De var goda och uppskattades av alla i familjen.

Det blev även lussebullsbak, för mig Hilma och Selma. Jag glömmer från år till år vilket recept jag använt så det blev ett nytt i vanlig ordning.

Ja. Sen har det gjorts läxor. Tittats på film, flätats hår, adventspyntats lite.

God natt!!

Av Lena - 10 november 2016 15:37

Hej folket! Länge sedan sist. Här beror det på en svacka i måendet, en nytt liv är på väg och det innebär en jobbig tid i början för denna kvinna. Skulle hellre gå igenom två förlossningar per barn än att vara i detta långdragna kräk- och illamåendeland! Men min man har ju i alla fall köpt en hink med rosa pelikaner på, som han tänkte skulle vara lite roligare att spy i. :D

Jag får ganska tydliga känslor när jag är gravid. Vårt moderna samhälle är tröttsamt ibland. Blir lätt trött på all ständig information, alla ljud, alla intryck. Det är aldrig helt tyst någonstans. Ingen är helt närvarande någonstans, man har tankarna någon annan stans, kommunicerar inte med de man har omkring sig utan med människor på andra platser.  Överallt är skärmar och reklam, textremsor som rullar.
Barn matas med helt omänskligt många intryck. Ett barnprogram idag ska inte bara ha en handling, samtidigt som karaktärer pratar så spelas musik och bakgrunden ändrar färg. Som att hjärnan ska paralyseras av intryck, proppas full så man inte har tid att titta bort eller tänka. Dessa känslor hos mig blir starkare när jag är gravid. Det är som att graviditeten ger mig en starkare koppling till jorden, det som är äkta, och liksom drar mig till det naturliga, lugnare, tystare. Jag vill ha riktig mat, gratänger, soppor, långkok. Jag blir sugen på bra råvaror, tomater som luktar tomater och inte bara är vattniga industriprodukter.
Jag provoceras av när personer gör till sig för mycket, har för mycket smink eller luktar för mycket parfym. Jag vill se det äkta i människor omkring mig.
Jag provoceras av fasader som döljer något riktigt.
Hur kan mänskligheten göra det till något normalt att ha djurfabriker. Djur som föds upp utan att röra sig för att sedan dödas. Det är groteskt. Tacka vet jag älgkött! Eller annat man vet var det kommer från.
Och varför har småbarnsfamiljer det så stressigt nu för tiden, var ska man få tiden ifrån när man arbetar?
Många tankar får man ändå när man bara ligger och spyr och mår illa!

Det här skrev jag när jag mådde sämre än jag gör nu, det börjar lätta lite. Men jag har alltid mer eller mindre av dessa känslor.

Hej och hå. Först är jag frånvarande i hundra år och sen får ni detta kastat i nyllet! Så kan det gå :)

Hej på er!

Av Lena - 29 augusti 2016 02:35

NATT! jobbar jag. Lugn natt -->den stackars bloggen ges näring.


Det har varit en bra sommar. Ganska fullspäckad också när man tänker på det. Fast det känns inte riktigt så.

Det kommer några bilder från sommaren här, bilder som alla ger känslor hos mig när jag ser dem.


 

Bröllopet. Sommaren började här på något sätt. Just hemkomna från kyrkan, innan bröllopsmiddag osv. Har så svårt minnas allt från denna dagen. Det har vi båda, vi var så fokuserade och det var mycket anspänning som successivt släppte. Men här står vi i alla fall på vår altan, nygifta!


 

Jag blir lycklig i bröstkorgen när jag ser dessa goungar på sin älskade husvagnstripp till Byske, som de längtat. Och så mysigt såhär på kvällen för dem att gå tillsammans till servicehuset och borsta tänder. Hilma lånade Jonas tröja som nattlinne. Sedan kryper de in i sin säng och somnar gott.


 

Vid Lillängets vildmarkscamp. Så skönt det är där, avskilt från civilisation. Emelia känner sig hemma i husvagnen och är så glad och nöjd, liksom föräldrarna, trots urdålig fiskelycka.


Sedan en tur till älskade Jämtland. Här äter Emelia vinbär från samma buske som jag ätit vinbär hela min uppväxt. Jag tycker om rödvinbär. Det är sommar!

 

 Kornfält i solnedgång. Som en viskande konsert. Samarbete mellan jorden och människan.

Jag bara älskar korn. (Och solnedgång, och jorden, och människan).


Sommarens bästa husvagnsparkering? Det drar och sliter i hjärtat ibland att ha ett gap av mil mellan mig och viktigt folk i mitt liv. Så skönt när man hälsar på. 


 

Kvällspromenad i Forsta. Kvällar man minns!


 

Besök på Frösö Zoo. Det var verkligen regnigt och pappa stormtrivdes i den rosa filten. Uppehåll här dock. Barnen var med också förresten, fast de inte syns på bilden :)


Klockan är snart kvart över tre denna söndagnatt. Barnen sover sött i sina sängar där hemma hoppas jag. Hilma och Selma i Selmas säng. Jag hinner träffa dem lite snabbt innan de stiger på skolbussen när jag kommer hem. Emelia är förkyld så det blir nog paus i inskolningen för henne idag antar jag.

Nu ska jag gå och kolla läget bland de sovande här på avdelningen.


Adios!

Av Lena - 26 augusti 2016 19:48Den här blomman fick vi när vi gifte oss, och den har vuxit och är så fin tycker jag.


Sommaren är slut. Det är varmt men sommaren är faktiskt slut nu. Den här veckan har mycket startat också. Selma har börjat första klass! Jag har börjat jobba. Emelia har börjat inskolning på förskola! Hilma har börjat trean men har varit sjuk hela veckan!

En kaktus jag haft inne i ampel. Den började se skräpig ut så jag höngde ut den i början av sommaren. Det har gjort den gott och nu blommar den!

Äpplen och kärleksört. Den här årstiden är bara bäst. Hela långa hösten! 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se