Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 23 mars 2016 08:09

Grisen vaknar i sin stia,

gluttar ut

vid sin knut

mellan åbrodd och salvia,

fnyser med sin bleka nos

på en röd och daggig ros.

 

Ur en dikt av Erik Axel Karlfeldt

 

 

Jag dammar av mina diktböcker ibland och hittar några rader som fastnar. De här för mig till sommar. Känns tilltalande att vara gris och fnysa åt en daggig ros istället för att som jag ligga och kräla och fösöka fånga den på bild. Allt måste inte förevigas, hellre upplevas, om så bara genom en fnysning. Vaknat i en svinstia har jag för övrigt gjort en gång i mitt liv.

 

Det är idag det ska packas inför resan till hembygden imorgon. Undrar hur många skärtorsdagar i vuxen ålder som jag inte varit på resande fot. Tre barn och två vuxna och allt som hör till ska med. Men det är bara morgon än, och tröttheten....

Det ska bli härligt med en jämtlandspåsk, när vi väl tagit oss iväg!

 

Förresten så har vi fåtten takbox av Jonas föräldrar, vilken underbar present.

 

Hejpåer

 

ANNONS
Av Lena - 15 mars 2016 10:00

Hej och hå! Lite skrivtorka har som ni märker drabbat mig. Många likadana dagar nu, inte så många nyheter.
Lilla E drar sig upp till stående så fort hon får chansen, hennes favoritsyssla nu!
De äldre tjejerna har haft sportlov och igår började skolan igen. Vi har varit lite trötta och lagt oss jättetidigt på kvällarna ett tag, känns som det behövts.
Idag på promenad med E i vagnen var det verkligen varmt! Asfalten har tinat fram på sina ställen, man hör fågelkvitter från skogen blandat med ljudet av tung snö som faller av träden. Solen värmde som den gör när man sitter ute och solar på en spark på påsken. Sådär så man vill klä av sig. Men sen kom vinden och nu ser det fantastiskt ut genom fönstret men stormar nästan.

Kram på er!

ANNONS

Ja

Av Lena - 6 mars 2016 14:19

Hej. Det är söndag och nu ska vi äta glass. 

Av Lena - 3 mars 2016 13:12

Bakat idag. Jag är liksom trött och rastlös på samma gång nu. Då är det bra att baka.
Snart kommer de större med skolbussen. Imorgon ska de till sin far. Suck...
Hursomhelst. De får gott fika efter skolan idag, om det nu blev gott!

Hej så länge!

Av Lena - 2 mars 2016 12:41

Det har droppat från en mojeng ovanför värmepumpen ett tag. Typ sedan efter jul någon gång. Jag lyckades tillslut klura ut att det måste vara cirkulationspumpen som det droppar från. Efter att i några dagar laddat för att ringa om detta slog jag en signal till en man som Leif i grannbyn sagt att jag ska ringa. Då förvandlades den här dagen till en lyckodag. Fyrtio minuter efter att jag ringt till honom hade han åkt härifrån och då alltså hunnit både diagnosticera problemet och byta ut cirkulationspumpen. Jag bara skrattade åt hela tursamheten och nu har det liksom fått sätta etikett på den här onsdagen. Det är en onsdag med flyt!

Kunde inte undgå att liksom automatiskt koppla hela problematiken med pumpen till människokroppen. Det var för uppenbart. När pumpen läckte fick inte husets låga blodtryck vattnet att ta sig ända upp till de översta elementen. Osv osv. Huset har idag fått sig en hjärttransplantation lite snabbt sådär.


Kram på er folket!

Av Lena - 25 februari 2016 08:56

Hej vänner!

Jag går rakt på sak. Jag har en del jag vill dela med er. Det första handlar om lingonsylt. Tidigare kokade jag den ganska länge, obegränsat, tragglade på länge med att få bort allt skum. NU kokar jag den MAX 8-10 min för att lingonens eget pektin ska bevaras samtidigt som eventuella bakterier och annat ohyra dör. Resultatet - en fast och fin lingonsylt utan tillsatt förtjockningsmedel!


Inatt sken fullmånen. Lilla E som tycker om att vara vaken av och till på nätterna tyckte det var ljust och festligt i sovrummet. Hon gjorde sitt bästa för att få igång oss, vi som gjorde vårt bästa för att försöka sova. Jag började blöda näsblod (inget farligt, gör det ibland) och hade inget papper. Kunde inte gå och hämta eftersom E skulle trilla ur sängen då. Så jag tog en av hennes strumpor och stoppade i näsan. Om det finns spöken tycker jag att de åtminstone kunde göra oss den tjänsten att ta kort på speltaklet! Jag tog i alla fall en bild på månen från där jag låg:
(syns inte hur ljust det var i rummet)


Under gårdagens promenad var det fint, med ett lock av dimma.Ikväll kommer "moster Malin" och Jesper. Snacka om trevligt!


Hejssvejs!

Av Lena - 21 februari 2016 20:21

Den minsta i familjen är så genuint glad....hela tiden! Det smittar av sig på oss andra. Hon ler alltid när våra blickar möts, hon tjuter ibland av skratt bara av att sitta i ens knä och leka. Hon älskar musik, gungar med kroppen och vickar på huvudet åt allt från minsta reklamtrudelutt till riktig musik.
Hon har någon slags urglädje i sig!

Av Lena - 19 februari 2016 08:07

  

Ja titta vad som gömde sig i postlådan igår:

 


Vi blev så glada här hemma, de blev nästan heliga för tjejerna de här sockarna, stickade av deras moster Katarina och hitskickade. De passade dessutom perfekt!   

Nu är det fredag. H och S åker till sin pappa. Den lilla familjen förbereder sig för fredag. Mamman i familjen firar med att duscha och dammsuga. Det är ju ändå helg! ;) 

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se