Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 19 april 2016 10:19

Det började med att jag hörde små dunkande ljud. Tänkte att det kanske var obalans i tvättmaskinen, men något sådant var det inte. Höll på att ge E mat i köket så fortsatte med det. Då hördes det igen. En tanke...kan det komma från skorstenen? Kanske nåt djur? Sedan blev det väldigt tydligt att det var sant då ljudet transporterat sig in i vedspisen och väldigt mycket lät som en flaxande fågel. Panik. Riktig panik! Vad skulle jag göra? Den låg där, säkert ihopklämd och flaxade till då och då och pep till en gång. Eller inget pip, mer ett bjääp. Hjälp. Tänkte omedelbart att ååh vad tur att Jonas slutar till lunch idag så han får komma hem och fixa detta. Kändes otänkbart att försöka lösa det själv. Jag matade färdigt fort som attan samtidigt som jag höll för öronen och nynnade. Parkerade sedan mig och E i vardagsrummet. Det lät nu som fågeln rörde sig då och då men det var mer sällan. Den kanske vilade sig. Det jag inte stod ut med var tanken på att hitta den där riktigt skadad, och vad skulle jag göra då? Jag kan inte döda den! Kan inte stå ut med tanken på att ens se den skadad. Kanske skulle den titta på mig med sina blå ögon. Som kajor har, mest troligt var det ju en sån.
Jonas kom hem. Sökte igenom spisen utan att hitta någon fågel. Men då tittade vi i luckan under spisen och där var den. Men den var svår att få tag i. Jonas hade skoterhandskar på sig och försökte ta tag i den men den kröp iväg och gömde sig. Var helt tyst och stilla långa perioder och jag tänkte att den säkert var mycket skadad. Sådär höll de på ett tag. Efter mycket om och men så fick han tag i den med en gripklo på pinne. Jag var beredd med ett lakan och så var den fast! Jonas tog ut den på gräset och jag tyckte det var så sorgligt att vi säkert skulle måsta döda den. Men när den var lös från håv och lakan så flög den bara iväg! Exakt rakt åt det håll där jag hela flocken var, på åkern nere vid sjön. Som om de väntat på sin saknade kompis! Jag hoppas så att den repar sig, att den får leva ett normalt kajliv och inte har för mycket sot i sina blå ögon.


Att rädda ett djur! Vilken lycka.

Både jag och Jonas (som ju är mer van att ha ihjäl djur) tyckte det kändes jättekul.


Ett tillägg:

Varför kunde jag inte göra det själv? När jag köpte hus själv var jag beredd att lösa allt själv. Då hade jag nog stålsatt mig, skärpt mig. Har jag blivit feg eller är det bara det att jag vet att Jonas kan göra det som gör att jag vet att jag inte MÅSTE? Men är det inte lite kärlek att veta att jag inte måste vara störst och starkast, att jag har en lagkamrat? Jonas kanske inte tycker det är kärlek att dra ut en kaja ur vedspisen, hehe, men det tycker jag!!   

ANNONS
Av Lena - 12 april 2016 08:18

Tjena tjena folket!

Ibland har jag något att säga när jag bloggar och ibland inte. Känns ofta som inte. Ni vet, viktiga saker. Kanske inte klickar några djupare förståelser eller tankar i huvudet på mig just nu. Kanske sparar mig till jobbet. Det är bara 3 veckor kvar. Då kommer jag måsta anstränga hjärnan även när jag gör sådant som normalt går på automatik. Apropå automatisk. Vet ni att de i Umeå säger ajtomatisk. Det låter så himla löjligt för en som inte är van. Första gångerna jag hörde det trodde jag att de sa fel och inte visste bättre och sen insåg jag att det var geografiskt betingat och inte enstaka felsägningar. Konstigt att de inte hör själva hur det låter.


Nog om detta viktiga ämne.


Vi var på Häljegård i söndags. Lammen var ganska stora nu, men barnen var ändå mest intresserade av att mata tackorna. En tupp gjorde oss sällskap också.    


Skönt, jätteskönt att våren är här! Befriande. Jag minns en tid då jag bara ville stänga in mig och logga ut när våren kom, den tiden är förbi. Kram på er!ANNONS
Av Lena - 8 april 2016 08:13

....det har verkligen blivit ett uttryck som fastnat i vår nutida vokabulär. Och idag är det dags. H och S kommer idag också, dags för mammavecka <3. Det är dessutom fågelkvitter i maassor ute, och sådär fläckigt på åkrarna, som en hare som byter till sommarpäls. Snön har tinat i rasande fart senaste dagarna. Inte så konstigt som det har regnat!
Vi är lite småförkylda här men det känns som att det är mycket liv som återvänder nu ändå. E har varit förkyld. För några dagar sedan bar jag henne i sjalen inne för att hon var så trött och orkade inte leka.
Nu är hon superpigg och glad igen och kryper omkring överallt och ställer sig överallt och når överallt.... Barn har verkligen ingenting som håller dem tillbaka, de vill så mycket hela tiden. De har livskraft och nyfikenhet för ett helt kompani. Energinivån är hög om man säger så. Varför känns det som om jag analyserar barn som en gammal tant skulle göra?

Så här trött var E i tisdags.

Svårt visa hur pigg hon är idag eftersom hon sover i vagnen.


Nu ska jag göra något så roligt som att städa lite. Det blir ju skoj.


En underbar fredag önskar jag er alla!

Av Lena - 26 mars 2016 18:34

E vaknar tidigt på morgnarna nu för tiden. I morse kl 04.35 Steg upp efter ett tag, gav henne gröt och gick sedan Forstarundan. Gav oss ut kl 6 och solen var ganska nyss uppstigen.

H och S leker på här hos mormor. Idag har de letat påskägg ute. Nya favoritsysslan här är att hälsa på morbror Fredrik där han bor. De springer dit titt som tätt.
Idag blev vi fulltaliga här när även Malin och Jesper kom hit. Och imorrn ska vi träffa pappsen.

Kul hänga på balkongen!

Påskkram!

Av Lena - 23 mars 2016 08:09

Grisen vaknar i sin stia,

gluttar ut

vid sin knut

mellan åbrodd och salvia,

fnyser med sin bleka nos

på en röd och daggig ros.

 

Ur en dikt av Erik Axel Karlfeldt

 

 

Jag dammar av mina diktböcker ibland och hittar några rader som fastnar. De här för mig till sommar. Känns tilltalande att vara gris och fnysa åt en daggig ros istället för att som jag ligga och kräla och fösöka fånga den på bild. Allt måste inte förevigas, hellre upplevas, om så bara genom en fnysning. Vaknat i en svinstia har jag för övrigt gjort en gång i mitt liv.

 

Det är idag det ska packas inför resan till hembygden imorgon. Undrar hur många skärtorsdagar i vuxen ålder som jag inte varit på resande fot. Tre barn och två vuxna och allt som hör till ska med. Men det är bara morgon än, och tröttheten....

Det ska bli härligt med en jämtlandspåsk, när vi väl tagit oss iväg!

 

Förresten så har vi fåtten takbox av Jonas föräldrar, vilken underbar present.

 

Hejpåer

 

Av Lena - 15 mars 2016 10:00

Hej och hå! Lite skrivtorka har som ni märker drabbat mig. Många likadana dagar nu, inte så många nyheter.
Lilla E drar sig upp till stående så fort hon får chansen, hennes favoritsyssla nu!
De äldre tjejerna har haft sportlov och igår började skolan igen. Vi har varit lite trötta och lagt oss jättetidigt på kvällarna ett tag, känns som det behövts.
Idag på promenad med E i vagnen var det verkligen varmt! Asfalten har tinat fram på sina ställen, man hör fågelkvitter från skogen blandat med ljudet av tung snö som faller av träden. Solen värmde som den gör när man sitter ute och solar på en spark på påsken. Sådär så man vill klä av sig. Men sen kom vinden och nu ser det fantastiskt ut genom fönstret men stormar nästan.

Kram på er!

Ja

Av Lena - 6 mars 2016 14:19

Hej. Det är söndag och nu ska vi äta glass. 

Av Lena - 3 mars 2016 13:12

Bakat idag. Jag är liksom trött och rastlös på samma gång nu. Då är det bra att baka.
Snart kommer de större med skolbussen. Imorgon ska de till sin far. Suck...
Hursomhelst. De får gott fika efter skolan idag, om det nu blev gott!

Hej så länge!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se