Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 9 augusti 2016 20:36

HEEEJ!
Det är svalare ute och min hjärna börjar sakta återhämta sig. För varmt för länge gör min hjärna överhettad tror jag. Det måste ju vara så. Jag blir psykiskt dysfunktionell på ett ytterst irriterande sätt. Jag kan börja tro att något är fel, och sedan blir det svalare och allt liksom coolar ned sig och jag ser klarare, andas lättare, tänker bättre, blir starkare.
Så... Jag ville ju se hur det såg ut där under (ovanför?) takskivorna i det som ska bli lilla E:s rum.

Det resulterade naturligtvis i att hela taket nu är rivet (av J) och ett nytt ligger på golvet färdigt att spikas upp. Tapeterna är halvt nedrivna. Vårt nästa projekt blev alltså E:s rum. Så blev det.

Det är mycket jag skulle vilja skriva om, vi har ju varit både på husvagnssemestrar och till Forsta. Men inte nu. Det finns en tid för allt.
E har haft feber och är tussig. Ätit dåligt idag. Mest troligt är det pga tänderna som är på väg. Hon har inte somnat än, men hennes pappa jobbar på det. Själv sitter jag som en liten räka i soffan och suger på en chokladbit.

Kul att ni hänger kvar!!!

ANNONS
ANNONS
Av Lena - 5 juli 2016 22:07

Vi gifte oss i lördags. Det regnade lite. Eller så pass mycket vissa stunder att man varken hörde vad man tänkte eller vad andra sade. Men det var hjärtligt, fint och mysigt där i tältet under skyfallen.
Jag är oändligt tacksam över alla jag har i mitt liv, både släkt och vänner. Tacka Malin, Fredrik, Jesper och mamma kan jag inte göra nog mycket för deras insats i lördags.
Och Elin, som var med mig från morgonen och var mitt stöd och min psykmedicin ;)
Jag är glad över hur dagen och kvällen blev!

Brudbuketten gjorde jag själv av rosor, blåbärsris, daggkåpa och stjärnflocka. Och någon liten vit blomma.
Allt utom rosorna plockade jag på tomten.

Nu är vi på Byske camping. Här är det 11 grader och regn.

Av Lena - 22 juni 2016 20:33

Titta tjejerna! Kvällsdopp! Kvällen har varit fantastiskt sommarljum.

Vi gick en sväng och plockade blommor, jag, Hilma och Selma.
Jag har semester, den började just. Det är så trevligt så trevligt och snart har jag fattat det!

Av Lena - 16 juni 2016 02:10

Det är mycket i huvudet nu. Det är inget jättestort bröllop vi ska ha men det är ändå....mycket ....i huvudet.
Igår kväll innan jag åkte till jobbet tog jag några bilder från trädgården, det är så roligt när det börjar bli något av det som man planterat. Så jag ger er lite blombilder. Resten av det som snurrar i huvudet är inte så mycket av dokumentationsvärde. Än.

Rhododendron.

Glömt vad den heter, men jag tycker den är så vansinnigt söööt!

Mossflox?

Nån gullig.

Åååå. Detta nattjobb. Ljust ute i alla fall :)

Av Lena - 2 juni 2016 22:26


Taubefantast som man är.

Jag var ute och fotade lite ikväll. Jag hinner inte med allt sånt där längre i lika hög grad. Ni vet, jobbet. Och sen är det ju också så att ett bröllop kommer gå av stapeln i sommar! Lite mycket att tänka på kanske det är...angenämt tankearbete det mesta.
Men här har ni i alla fall det blommande äppelträdet och en slags blåklocka jag har i kruka.

När jag tömde kameran ikväll hittade jag också diverse fågelbilder mm fotade från köksfönstret, har haft kameran liggande där i månader nu. Så man är beredd. Fast de bästa tillfällena har jag varit för långsam ändå, men håll till godo med vad som blev:

Tofsvipa - här var det fortfarande snö. Hurven!

Sädesärla går fint i regn på blött räcke.

Tranan flyger mäktigt och man vet knappt bak och fram.

Tidig morgon med dagg i gräset och en katt som ser lite trött ut, på väg hem för att sova efter nattens jaktpass?

Sädesärla på elledning. Spanar.

Älskade storspoven!


Nu mina vänner blir det till att sova.
Zzzzzz.
Kram.

Av Lena - 22 maj 2016 06:01

Ett år fyllde hon igår, vår minsta lilla gounge. Det var kalas fram till kvällen!
Allt går så fort nu och hinner inte med i allt som händer med E lika bra när jag jobbar, nya saker varje dag. Skönt att Jonas är bra på att rapportera ;)

Fina blommor plockade alla barnen in.


Idag ska vi nog montera ihop ett par bäddsoffor. H och S ska få ha varsin på sina rum.
Hoppas det blir finväder så vi kan vara ute mycket också.

Trevlig söndag önskar jag er!

Av Lena - 13 maj 2016 23:01

Hej från den arbetande kvinnan. Singelnatt! Det låter kanske som något singlar har en fredagnatt med klackarna i taket men det är det inte. En singelnatt är en jobbnatt som är bara en, och inte fler på rad. Min första natt sedan jag började jobba igen. Ljuden på jobbet är annorlunda på natten. Det är som natt och dag, passande uttryck för övrigt. Fläktarna hör man på natten. De surrar på. En och annan klocka tickar. Sådant hör man inte här på dagen. Då är det människoröster, skratt, ropande, mumlande, pratande. Skor mot golvet, larmsignaler, läkarnas sökare, telefoner, skrivare, rullande kontorsstolar, rullande sängar. Det är ljud på nätterna också, men mest om det är mycket att göra, patienter som kommer från akuten eller som bara behöver mycket hjälp. Känslan att jobba natt är svår att beskriva. Men den blir tydlig nu när det var så länge sedan för mig. Ikväll är det en lätt molnig himmel med blå strimmor ute, det är på väg att bli helt mörkt. Det lyser en röd lampa bredvid helikopterplattan utanför förnstret. En och annan mås seglar förbi fönstret och tjuter. Det är fint, vi har inte lika mycket måsljud ute på vischan. Stadssiluetten är fin. Och stadshimlen.

Och så är det det där fläktljudet, det blir liksom ett med det svaga brus jag har i huvudet när jag jobbar natt. De blir mer och mer ett med varandra ju längre natten går. Det svider lite i ögonen. Molar lite i pannan och nacken. Kroppen vill gå och lägga sig men får inte det och då känns det också på ett speciellt sätt i magen. Lite protest, lite knip.

Det är inte hälsosamt att jobba natt, och vi är många som tycker det är jobbigt efter många år. Men inatt så fokuserar jag på det som är lite småmysigt. Det är tyst och lugnt. Vi är här för att det ligger sjuka människor här som behöver oss. Vi vakar över dem. Svarar när de ringer. En sömntablett här och en alvedon där. En extra kudde, ett blöjbyte. Vi pratar tyst, dricker kaffe. Bloggar...  Och så är det lättare när det är en singelnatt, jag behöver inte sova lika länge imorgon på dagen, och det är lättare att ställa tillbaka dygnet. Inatt jobbar jag på vårdavdelningen. På hia är det ofta lite annat på nätterna. Där är det färre patienter och mer att övervaka, mer akut.


Nu ska jag gå och städa läkemedelsrummet och sedan gå och byta några ord med mina kollegor på hia.


Hoppas ni alla sover gott   

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se