Degislivet

Senaste inläggen

Av Lena - 13 februari 2016 17:46

...den dras man till, fortfarande! Den minsta måste få prova också.


Jag och H och S var på bio idag. Nu har vi nyss ätit pizza hela familjen och jag kraschlandade i soffan. Så kan det vara en lördagkväll i Degis.

ANNONS
Av Lena - 10 februari 2016 09:43

Jo det är så att det är en sak i mitt liv som inte går ihop.
Jag jobbar med hjärtan och älskar mitt jobb. Jag visste redan under utbildningen att det var hjärtpatienter jag ville ta hand om när jag skulle börja jobba. Jag tycker om att ta hand om de som kommer in akut med hjärtinfarkt eller allvarliga arytmier alla tider på dygnet. Jag tycker om att ta hand om de som kommer in med ont i bröstet för första gången liksom de som är stammisar. De som har svår kronisk hjärtsvikt där allt handlar om att ha det så drägligt som möjligt i det jobbiga, eller de som fått ett nytt hjärta och ett nytt liv. De som kommer in med hjärtinfarkt, gör PCI och åker hem några dagar senare pigga och vid liv utan att riktigt förstå vad som hände. De vars hjärta stannar. De som det visade sig att de var hjärtfriska. Alla med förmaksflimmer, pacemakrar, klaffel, bypassopererade..... Jag tycker om att det är dessa människor och deras hjärtan jag får möta ta hand om varje dag.  Jag älskar att känna mig lugn, säker och att ha mycket i ryggmärgen (för det mesta...) Så vad är problemet undrar ni??

Det är nu det blir tråkigt. När det handlar om arbetstiderna som inte går att få ihop med familjen och vardagen. Arbetstiderna som sänker en. Inte på en gång, men efter tio år. Orkar inte jobba treskift längre med dagar, kvällar, nätter, helger hullerombuller.

Så dilemmat: jag inser att jag för att få ihop vardagen och mitt mående bör finna ett dagtidsjobb. Det betyder att jag måste lämna mitt arbete som jag älskar. Förmodligen är det bara inom kommunen jag får dagjobb (andra sorter är oerhört attraktiva och svåra att få). Jag har svårt för att se hur det arbetet ska vara givande för mig som person. Det gåår rent praktiskt jobba kvar. Men det kräver pusslande, mindre gememsam tid hemma med Jonas, mer trötthet. Inte värt det med andra ord.

Just nu är jag föräldraledig. Börjar arbeta i maj. Jobbytet kan ske tidigast i höst. Så vi får se vad som händer!
Vad mer? H och S kom igår och åkte imorse men kommer tillbaka på fredag. Skönt få träffa dem en sväng. 

Jooo! Jag gjorde ju dessutom mina första semlor igår:

      

   

Jag fick godkänt av min vän Jessica som var här på besök, och även av Jonas tror jag :)


Nu ska jag och E tvätta lite kläder!

Hej!

ANNONS
Av Lena - 8 februari 2016 17:19

Något bromsar mig idag, möjligen förkylning på g eller bara något oförklarigt. Liksom lite tungrodd.
Hursomhelst. Jag satt länge och försökte komma på vad Peps hette. Fick skriva och fråga Elin till slut. Jag kände mig sugen på Peps och beklagade mig lite inför J att de är så svåra atr få tag i. Men så:


Det här är dagen då jag går omkring med ena sockan avig och Jonas benvärmare på mig. Ibland tycker jag om att göra mig fin. Men alla andra dagar är jag bärare av mysplagg i olika former och skick. Jag skräpar på här och tycker att jag fattar väsentliga saker. Undrar om jag gör det.

I helgen såg jag två filmer förresten. "Philomena" och "The theory of Everything". Båda bra tycker jag. Vissa filmer är långsamma och viktiga på ett sätt som gör att jag helst ser dem själv, för att slippa momentet där jag oroar mig för att den jag ser med är uttråkad.

Nu ska jag vira in mig och Jonas i en filt.

Av Lena - 6 februari 2016 12:06

Nej inte idag. Det hade jag lite svaga planer på igår, men inte längre. Det är riktigt snöflur ute. Jag och E är inne och myser och grejar.

Jag sydde nytt kuddfodral:

Emelias vagn snöade över, synd man inte minns sånt här när man är äldre - hur det känns att ligga ute i en översnöad vagn på bron!

Eldar gör vi såklart. Obligatoriskt sådana här dagar tycker jag.

Det syns inte att jag skottat, får väl ut igen om en stund!
Au revoir!

Av Lena - 5 februari 2016 10:57

Hej bloggen!
Min älskade har lämnat mig! Eller ja...han ska i alla fall vara borta hela helgen. De två äldsta småtjejerna har åkt till sin far och vad blev kvar...jo jag och lilla E...och så var det med det!
Skotrar på släpet och två bröder i bilen och hej med er då! De ska köra skoter i helgen och de kan de behöva, jo man kan behöva göra det ordentligt ibland. (och hej på dej Jens om du hittat hit)

Nu ska ni få se en bild på några gamla påslakan. Kul va?? Men grejen är att de kommer från min barndom och jag tycker mycket om dem. Fick ta över dem i min ägo senast jag var hos mamma.

Det kan ju bli en del bloggande i helgen när jag och E är bara vi, så håll i er ;)

Av Lena - 4 februari 2016 13:37

1. Jag går inte ut på tillställningar så ofta där man ska visa att man vet att man är 38 år
2. Jag är föräldraledig från mitt jobb där man ej får bära nagellack
3. Jag har barn som äger nagellack, så jag har deras färger att välja bland också.

Av Lena - 3 februari 2016 09:32

 

Är man duktig om man duschar, plockar disk, matar bebis, lägger bebis innan man sätter sig i soffan med sin frukost? Det känns som jag har varit duktig. Haha vad stört! 


Ni kan ju förresten ignorera kassarna med skräp som ska till återvinningen på bilden. Det är bara skräp. 2016 blir inte skräp tror jag!

Av Lena - 2 februari 2016 09:21

Med risk för att bli tjatig, jag är så tacksam för allt i mitt liv och min vardag.

Imorse när jag kom in i köket låg ett hjärta byggt av kalaspuffar på bordet. Jonas hade gjort det innan har åkte till jobbet. Selma skrattar när hon ser hjärtat och räknar kalaspuffarna samtidigt som hon stoppar dem i sin mjölktallrik. Sextionio stycken.

Av Hilma får jag tio pussar innan hon går till bussen. Hon har bestämt att vi alltid måste ge varandra tio pussar vid nattning och vid hejdå, men inte om vi har jättebråttom. Puh, tur det!

Varje morgon vinkar vi till varandra genom fönstret och jag får slängpussar då och då ända till bussen kommer.

När de äldre tjejerna åkt med bussen ger jag E gröt och sedan lägger jag henne i vagnen på bron. Jag går in och plockar med disken, gör ibland eld i spisen och sedan tar jag dagens första kaffekopp och sätter mig i soffan en stund. Och där är jag nu!

Just det. Jag måste ju ut och skotta!

Presentation

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017
>>>

Tidigare år

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Degislivet med Blogkeen
Följ Degislivet med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se