Degislivet

Direktlänk till inlägg 14 mars 2019

Nu och då

Av Lena - Torsdag 14 mars 19:12

Han glittrar så fint i skägget efter snöskottning i det här vädret. Ångar av svett gör han också och snön var blöt och tung. Men det första jag ser är hans glitter.


Alltså, jag vet inte vad jag ska skriva om. Familjen är lite sjuklig, det är mycket som ska hända på jobbet framöver, en del osäkerhet osv, men det är ju inte så intressant.

Vi var i mina hemtrakter under sportlovet förra veckan. Det var verkligen bra att vi åkte. Osäkert in i det sista för att de små var febriga. Men hälften av oss fick se invigningen av skidskytte-VM. Vi var även på Gregoriemarknaden. Annars myste vi mest hemma på gården, en dag var pappa på besök.
Kanske några bilder från trippen?

Nu kom jag på en sak. Jag hittade ett par gamla fotoalbum, från runt år 1948. Så fint och intressant att se min mormor och morfar med syskon då och liksom se hur folk såg ut, om de såg glada ut, försöka utläsa något av hur det var då.

Här till exempel. Min mormor är längst upp till vänster, så fin!

Här ovan är mormor och morfar längst upp till höger på bilden (jag har så svårt för det här med hö eller vä, de sitter ju längst till vänster från deras håll sett). Så trevligt det ser ut!

Och så till sist denna underbara bild. Mormor så glad, med en vän mot en ladvägg. 


Nästan så jag börjar luras att tro det var bättre förr!


Men vad pratade de om, hur pratade de med varandra, hur förtroliga var de med varandra, vad skrattade de åt? Det undrar jag för varje bild jag ser från förr, och aldrig får jag veta. 

Hej på er!

 
ANNONS
 
wiolettan

wiolettan

Fredag 15 mars 10:45

Du funderar ungefär som jag brukar göra då jag kollar in äldre foton. Det kanske inte var bättre förr, rent materiellt, men jag tror att människan i stort var mer nöjd och tillfreds med det hon hade.
Jätteroligt att se dina bilder både ifrån förr och nu.
Din man, så tjusigt.
Du är så välkommen att höra av dig till mig om du har möjlighet så att vi kan träffas då du är här i närheten. Det skulle vara roligt och trevligt.
Sköt om dig och varm kram.

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
gun

gun

Söndag 17 mars 18:22

Även jag är nyfiken på mina förfäder när jag tittar på gamla foton. Har släktforskat lite och det är otroligt spännande. Tror dom var mer nöjda med livet förr. Fint foto på mannen din och hu vad snö ni har....och härligt att besöka sina gamla hemtrakter.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Lördag 2 mars 14:48

Okej, jag sa nåt om att skriva om Barcelona och Frankfurt eftersom jag nyss varit där i jobbet. Vad ska jag säga, har inte varit utomlands på många många år och så helt plötsligt ska jag åka till Barcelona några dagar och två veckor senare till Frank...

Av Lena - Onsdag 6 feb 20:08

Har jag slagit något slags frånvarorekord nu kanske, det är nog möjligt.Vet inte ens vad eller när jag skrev här sist och inte orkar jag kolla heller. Men här har ni mig.Det är februari, det är kallt, minusgraderna känns ovanligt kyliga i år. Jag klä...

Av Lena - 9 augusti 2018 20:15

Hej! Röran som i en laddning bilder rakt upp och ner, från i princip hela sommaren, ett liitet litet axplock. I en röra. De tre första var från första turen med husvagnen den här sommaren, i Byske. Blommorna är rosor från min man på v...

Av Lena - 24 juni 2018 19:06

En midsommarhelg i Lapplandsskogen. Vi behövde lite stugliv och trots blåst och kyla var det mysigt. ...

Av Lena - 28 april 2018 20:07

Våren kör på nu, dunder och brak, tuta och kör. Undrar hur höga vattenflöden det blir snart när det börjar tina i fjällen, efter denna extremt snörika vinter. Snörikedomen har verkligen behandlat trädgården fint, det är ingenting som frusit ihjäl i å...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se