Degislivet

Direktlänk till inlägg 22 januari 2018

Hola

Av Lena - Måndag 22 jan 19:09

Hej bloggen och hej mina följare om ni fortfarande är med mig!

Långt uppehåll. Som vanligt frågar jag mig om jag måste redogöra för allt viktigt som varit sedan sist, men kommer återigen fram till att jag inte behöver det. Vill tacka er som ändå besökt mig i min onärvaro!

Det som händer hos mig är...livet! Det kan ibland lämna sparsamt med tid och ork till bloggande. Men just nu är jag här.

Funderar en del på tiden efter föräldraledigheten. Har faktiskt sökt några jobb och varit på en intervju. Fick inte det jobbet (lika bra) men blev erbjuden annat i samma veva, som jag kanske ska hoppa på. Men måste höra mig för lite mer. Jag är inte längre så lätthanterlig att jag niger och säger ja till allt, jag är en fyrbarnsmor med en del krav, men det ska nog lösa sig.

Jag tror vi behöver tänka på något annat nu va, ska vi se på en bild? Ok, jag ska söka reda på någon i telefonen.

Den första måste bli på takraset på baksidan av huset. Jonas har fått gräva fram lite utsikt till E:s rum. Hängrännan hänger nätt och jämt kvar efter trycket från snömassor.
Det är ca 12 minusgrader idag. Nästa bild är ett mirakel. Jag visste att det skulle ske vilken dag som helst, men jag är alldeles tagen ändå! Bilden visar ett bo av halm med ett täcke av kaninhår, där under ligger det helt nyfödda små kaninungar. (Det var inte riktigt meningen att det skulle bli ungar, men tydligen kan kaniner öppna haspar om de vill). Tänk att Lilly som förstagångsmamma gjort ett bo till dessa ungar, och varmbonat det med päls hon ryckt från sin mage. Hon är så duktig. Vilka instinkter djur har. Vilka instinkter har vi människor börjar jag tänka då? Hursomhelst så såg det vid en snabb titt ut att vara fem ungar, varav en eventuellt död. Jag ska titta igen om ett par dagar.

 Hela familjen på nyår! Vi var hos min mamma, med mina yngre syskon. Mamma har fått det så fint i sitt renoverade hus.

En vinterbild jag tog från fönstret, tror det var dagen innan nyårsafton.

Några fler...


     

Innan dess var en del av familjen i Arvidsjaur och firade jul. Lugnt och mysigt. De äldre tjejerna firade jul hos sin farmor och farfar.


Ibland händer de bara, de där stunderna vi längtar efter, som denna från härom kvällen.


 

Hejsan svejsan mina vänner, vi hörs en annan gång!

 
ANNONS
 
wiolettan

wiolettan

Tisdag 23 jan 19:02

Men, så vackra bilder. Jag får en sådan hemlängtan till Ångermanland där det också är mycket med snö. Min bror hade över 60 cm innan det senaste snövädret.
Dina bilder är nästan magiska. Var och en har sin tjusning på sitt sätt. Kul att se hela din mysiga familj.
Kaniner än kända för att få ungar.
Lägga pussel, härligt, det gillar jag, fast det är länge sedan nu.
Hoppas att du hittar ett arbete som passar dig och som du kommer att trivas med.
Jag har saknat dig här. Välkommen tillbaka. Gått in och kikat med jämna mellanrum.
Varm kram.

PS Är det en by som heter Degislivet. DS

http://wiolettan.bloggplatsen.se

 
gun

gun

Onsdag 24 jan 21:25

Vad kul att se dig igen... förstår att du har fullt upp med de dina. Nu blev jag nyfiken på vilket jobb som du har i tankarna!
Fina bilder som du tagit och visar upp här och snö har du gott om:). Det lilla vi fick har nu regnat bort.
Kram gun

http://anthilias.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Lena - Torsdag 9 aug 20:15

Hej! Röran som i en laddning bilder rakt upp och ner, från i princip hela sommaren, ett liitet litet axplock. I en röra. De tre första var från första turen med husvagnen den här sommaren, i Byske. Blommorna är rosor från min man på v...

Av Lena - Söndag 24 juni 19:06

En midsommarhelg i Lapplandsskogen. Vi behövde lite stugliv och trots blåst och kyla var det mysigt. ...

Av Lena - Lördag 28 april 20:07

Våren kör på nu, dunder och brak, tuta och kör. Undrar hur höga vattenflöden det blir snart när det börjar tina i fjällen, efter denna extremt snörika vinter. Snörikedomen har verkligen behandlat trädgården fint, det är ingenting som frusit ihjäl i å...

Av Lena - Lördag 21 april 07:00


Det finns morgonpigga personer i den här familjen, särskilt en. När hon slår upp ögonen har hon inte en tanke på att stänga dem och somna om när klockan är halv fem, ibland närmare fyra, hon tycker att livet är för spännande för det. Det är bara att ...

Av Lena - Måndag 19 mars 10:16

   Hej folket när och fjärran. Vi har verkligen enorma mängder snö här den här vintern. Hade vi inte skottat baksidan i omgångar så hade taket varit jämns med snötäcket efter allt takras, och E:s fönster skulle vara helt igensnöat. Om vi ska fortsätt...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se